Jeffrey Buis richt zijn pijlen op races in Jerez

Steenwijkerwold - Motorcoureur Jeffrey Buis is in voorbereiding op de wedstrijden voor de World Supersport 300 klasse in het Spaanse Jerez. Die zijn komend weekend van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juni. In de aanloop hiervan presteerde Jeffrey goed op de thuisbaan in Assen. Daar boekte hij een zege voor Alpe Adria Cup.

Op Assen had Jeffrey een gastoptreden en won op zijn Kawasaki Ninja 400 vrij simpel de eerste wedstrijd in de Supersport 300 klasse. Jeffrey wist na de start weg te rijden van de concurrentie en kwam na elf ronden met een voorsprong van ruim negen seconden als eerste over de finish. Een sterk optreden van de 17-jarige coureur uit Steenwijkerwold.

Crash

De tweede race op Assen kwam door een crash niet tot een einde. Jeffrey lag op dat moment op de tweede plaats in de wedstrijd. Het lukte Jeffrey deze keer niet om weg te rijden en het werd een duel om de overwinning. Jeffrey wilde in de laatste ronde in de aanval gaan, maar had de pech dat er vanwege een crash een rode vlag kwam. Dat was twee ronden voor het einde. De Alpe Adria Cup is een internationale competitie, waarbij de evenementen voornamelijk in Oost-Europa worden verreden. De vrije trainingen werden gebruikt voor het opdoen van ritme, en het optimaliseren van de afstelling van de Kawasaki.

Jerez

Mooie resultaten voor Jeffrey Buis, maar de sportieve pijlen zijn uiteraard gericht op de World Supersport 300 in Jerez. Op dit circuit heeft de man uit Steenwijkerwold recent nog getraind. Een belangrijk weekend, want vanwege de eerder afgelaste wedstrijd Imola worden er in Jerez twee wedstrijden verreden. De eerste wedstrijd begint zaterdagmiddag om 17.00 uur, en de tweede race is zondagmiddag om 15.15 uur. De eerste focus ligt uiteraard op goede trainingen en een superpole rijden. Dat is nodig voor Jeffrey om zich in het WK-startveld te kunnen kwalificeren bij de dertig snelsten voor de races. ‘De eerdere test op het circuit van Jerez is goed verlopen. Doel is nu om daar komend weekend WK punten te scoren’, zo merkt Jeffrey op.

Programma

Na het avontuur komend weekend op Jerez heeft Buis deze zomer nog de nodige uitdagingen voor de sportieve racewielen. Van 21 tot en met 23 juni is er een terugkeer op Italiaanse bodem, het circuit van Misano. Daarna rijdt Jeffrey van 5 tot en met 7 juli op het Britse Donington Park. Van 6 tot en met 8 september staat Portimao Portugal op het menu, en van 27 tot en met 29 september Mangy Cours in Frankrijk. De afsluiter is van 24 tot en met 26 oktober op het circuit van Losail in Qatar.