Ondernemers Dieversluis zijn klaar voor De Sluisdagen

Dieverbrug - De ondernemers aan de Dieversluis in Dieverbrug tekenen dit weekeinde weer voor de organisatie van De Sluisdagen. De eerste editie in 2018 was met zo’n vijfduizend bezoekers een groot succes.

Ook dit jaar staan De Sluisdagen drie dagen in het teken van de oude scheepvaart. Dat betekent dat bezoekers in ieder geval weer verschillende historische schepen kunnen bewonderen. De organisatie meldt trots dat de teller bijna op 30 staat. Het museumschip de ‘Familietrouw’ van het Veenkoloniaal museum in Veendam is te bezoeken en ook museumschip de ‘Emma’ van het Noordelijk Scheepvaartmuseum komt naar Dieverbrug.

De officiële opening van De Sluisdagen vindt zaterdag om 14.00 uur plaats. De Waterlanders uit Giethoorn varen dan met veel spektakel de havenkom van Dieverbrug binnen. De mannen uit Giethoorn zorgen voor entertainment en een gezellige sfeer. Verder presenteren de aan de Dieversluis gevestigde ondernemers zich. Verder is er een palingrookwedstrijd en zijn er demonstraties van oude maritieme ambachten. Om 17.00 worden alle schippers uitgenodigd deel te nemen aan een Captains borrel.

Op Eerste Pinksterdag is er van 11.00 tot 17.00 uur braderie, zijn er demonstraties, is er muziek van Jeugdorkest Benjamin uit Zwolle en is er voor de kinderen een speciaal kinderplein. Op Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni, vindt er van 12.00 tot 17.00 uur een proeverij van streekproducten plaats. Ook dan zijn er verschillende kinderactiviteiten.