Sprookjes veroveren tuinen bij eerste kindertheaterfestival in Dwingeloo

Dwingeloo - De eerste editie van het kindertheaterfestival De Sprookjestuinen van Drenthe in Dwingeloo en Diever wordt zondag om half 12 geopend door Wilfried de Jong. Als Westervelds wethouder van Cultuur ontvangt hij in de tuin van de Oude Pastorie aan de Brink in Dwingeloo prinses Sprakeloos uit Letterland.

Het festival wordt georganiseerd door Susanne Hurenkamp van atelier Kleur je Hart uit Geeuwenbrug. Ze wordt daarbij ondersteund door communicatiespecialiste Alanda de Boer uit Dwingeloo. ‘Ik maak en speel al enkele jaren een voorstelling voor een sprookjesfestival in Arnhem en het leek me erg leuk ook in Drenthe een fantasievol theaterfestival voor kinderen te organiseren’, zo zegt Susanne die naast werken in haar atelier ook heel graag mag tuinieren.

En zo ontstond het idee om een festival te organiseren met voorstellingen in verschillende tuinen. ‘Voordeel voor de kinderen en hun ouders is dat het geen massaal festival is, maar kleine voorstellingen in de rust en ruimte van prachtige in sprookjessfeer getooide tuinen’, zo vertelt Susanne.

Tijdens het sprookjestuinenfestival komen zondag en maandag in verschillende tuinen sprookjes tot leven. Zingende Zeemeerminnen vertellen het sprookje van de Gouden Bal, Theater Pannenkoek gaat een draak zoeken en superheld SquaksieSquotie zit op een verlaten planeet. Ook kun je met de Droomtrein naar Dromenland of vrienden worden met de (boos)aardige Heks.

Slotfeest

De voorstellingen vinden zondag en maandag plaats in de theetuin van Kleur je Hart in Geeuwenbrug, de binnentuin van het Landhotel in Diever (met leuk kabouterdorpje), het openluchttheater van RCN De Noordster in Dwingeloo, het amfitheater van De Bospub in Lhee, de boerentuin van Jan en Ali Zoer in Eemster en de ecologische tuin van het Dwingelderheem in Eemster. In iedere tuin een letter van een verdwenen Drents woord te vinden. Na het slotfeest op Tweede Pinksterdag van 17.00 tot 18.00 uur kunnen de kinderen de prinses mét het nieuwe woord weer uitzwaaien.

De openingsvoorstelling in Dwingeloo, het kabouterdorpje in Diever en het slotfeest in Dwingeloo zijn gratis te bezoeken. Kaartjes voor de voorstellingen in de Sprookjestuinen zijn tijdens het festival op locatie te verkrijgen.