Oosterboer gaat op zonnetoer 2.0

Meppel - Bewoners van de Oosterboer kunnen op 12 juni om 20.00 uur terecht in wijkcentrum De Boerhoorn over samen zonnepanelen aanschaffen.

De eerste succesvolle bijeenkomst in januari, waarbij meer dan 100 belangstellenden uit de Vogelbuurt en een deel van de Verzetsbuurt aanwezig waren, krijgt een vervolg.

Energiebesparing is een onderwerp dat ook volop leeft in de Oosterboer. Een groep bewoners heeft als buurkrachtteam de krachten gebundeld en is voor alle buren aan de slag gegaan met een mooi aanbod voor zonnepanelen. Zij hebben hiervoor verschillende offertes van leveranciers uit de regio vergeleken op basis van kwaliteit, service en prijs. Tijdens de bijeenkomst presenteren zij samen met de leverancier het aanbod en vertellen over de gemaakte selectie.

Aanmelden

Aanmelding voor het bijwonen van deze bijeenkomst is niet beslist nodig, maar wel fijn voor de organisatie. Bewoners die willen komen, kunnen zich alvast aanmelden door te mailen naar buurkrachtoosterboer@gmail.com of via de buurkracht-app. Op de bijeenkomst kunnen bewoners meteen een afspraak maken voor het opstellen van een vrijblijvende offerte. Na de presentaties is er natuurlijk ruimte voor het stellen van vragen.

Het Buurkrachtteam Oosterboer is een gezamenlijk initiatief van een aantal bewoners uit de wijk Oosterboer en wordt begeleid door de landelijke organisatie Buurkracht.