Succesvolle jeugd in tenniscompetitie Suthwalda

Zuidwolde - De tenniscompetitie zit erop. Succes was er voor het Heren 1-team Suthwalda uitkomend in de Eredivisie.

In de zeven competitieontmoetingen bestaande uit elk zes wedstrijden (4x HE en 2x HD) werd geen enkele verloren. Vier keer werd gelijkgespeeld (3-3) en driemaal gewonnen (met 4-2, 4-2 en 5-1). Daarmee beloonde het team zichzelf met deelname aan de landelijke KNLTB-Playoffs-Heren Eredivisie op 15 en 16 juni in Nieuwerkerk. Zaterdag 15 juni wordt daar in de halve finale gespeeld tegen Spijkenisse om de kampioenschapstitel.

Meer te genieten

Maar er viel dit seizoen nog meer te genieten op het park van TC Suthwalda. Er speelden totaal twintig Suthwalda-teams op de diverse competitiedagen van de week. Drie teams werden bijna kampioen.

Zo was er een tweede plek voor het zaterdag-herenteam van Erik Speek (3e klasse), het zondag-herenteam vanLochem-Castien (2e klasse 35+) en het zondagheren-2 team van Corné Folders (3e klasse).

Twee jonge jeugdteams met talentvolle spelers werden kampioen en zij werden gehuldigd op de drukbezochte laatste competitiedag. Het jongensteam bestond uit Daan Zomer, Pepijn Bodegom, Steijn Koot en Stef Hummel. Het meisjesteam bestond uit Senna Spijkerman, Sofie en Annejet Dam, Luna Schiferli en Anne-Ling Kikkert.