SVN'69 wint van Mamio en blijft in derde klasse

Assen/Nijeveen - SVN'69 heeft klassenbehoud veilig gesteld door in de finale van de nacompetitie Mamio uit Groningen met 3-1 te verslaan. De Nijeveners, die een moeizaam seizoen kenden, kwamen met 0-1 achter, maar waren voetballend duidelijk beter, De gelijkmaker voor rust (1-1) en een rode kaart voor Mamio zorgden voor een 2e helft waarin SVN'69 het duel naar zich toe trok en met 3-1 won.

SVN'69 was van meet af aan duidelijk beter dan de Groningers die louter de lange bal hanteerden. Ondanks dat overwicht was het Mamio dat de score opende in de 15e minuut via Darrel Martina, 0-1. SVN'69 was niet van slag en bleef de betere ploeg. Dat sorteerde effect in de 30e minuut toen Chris Timmerman uit een corner verdiend de 1-1 tegen de touwen schoot. Vlak daarna sloegen bij Miguel Edison de stoppen door en moest Mamio met tien man verder. Edison sloeg Niels Keizer tegen de vlakte en moest volkomen terecht met rood vertrekken.

Na rust was Mamio gek genoeg even de betere ploeg en kreeg een levensgrote kans op de 1-2. Deze werd gelukkig naast geschoten waarna SVN'69 het initiatief weer greep. De Nijeveners kregen in de 65e minuut een strafschop die door de immer koele Anton Bijker werd benut. De 44-jarige routinier schoot via de binnenkant paal de 2-1 binnen. Tien minuten later was het duel beslist via Dennis van der Veen die de 3-1 aantekende. SVN'69 kwam daarna niet meer in de problemen en wist zodoende in de derde klasse te blijven na twee winstpartijen tegen Onstwedder Boys en Mamio.