Dichter des Vaderlands ontvangt eerste exemplaar Minnezinne in moerstaal

De Wijk / Nieuweroord - Dichteressen Delia Bremer uit Nieuweroord en Ria Westerhuis uit De Wijk overhandigden presenteerden in dichterscafé Eijlders in Amsterdam onlangs hun dichtbundel Minnezinne in moerstaal.

Tsead Bruinja, dichter des Vaderlands, nam het eerste exemplaar van Minnezinne in moerstaal in ontvangst. De dichtbundel bestaat uit erotische gedichten geschreven in streek- of stadstalen. Bremer en Westerhuis baarden tien jaar geleden opzien met Minnezinne, een bundel erotische poëzie in het Drents.

Het vervolg telt 52 gedichten. Alle provincies zijn vertegenwoordigd in de bundel. Er wordt veelal in het Nedersaksisch gesproken, maar ook het Fries, Zeeuws, Brabants, het Limburgs van Kerkrade, Roermond, Geleen en Maastricht en stadstalen zoals het Utregs, het Rotterdams, het Haags, het Deventers en het Amsterdams komen voorbij.

De buitenlanden zijn vertegenwoordigd middels het Vlaams, het Zuid-Afrikaans en het plat Duits dat ze in Sleeswijk-Holstein spreken. Meer dan 40 dichters laten van zich horen in hun eigen moerstaal.

Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja leverde het Friestalige gedicht Swart. Minnezinne in moerstaal is een uitgave van uitgeverij Ter Verpoozing van Gerard Stout.

De bundel is te bestellen bij de schrijfsters zelf en via www.riawesterhuis.nl.