Polen bestraft voor mishandeling op vakantiepark

ECHTEN - Twee Poolse mannen van 24 en 20 jaar zijn dinsdag door de politierechter veroordeeld tot boetes en celstraffen tot 18 dagen voor mishandeling. De mannen verbleven in juni vorig jaar vanwege werkzaamheden in Drenthe op vakantiepark Van Harte in Echten, waar ook de mishandeling gebeurde.

De mannen hadden op 4 juni te horen gekregen dat ze ontslagen zouden worden, vanwege overmatig drankmisbruik op het park. Daarover ontstond een conflict met een andere collega, die ook een opmerking had gemaakt over een familielid van de jongste Pool.

Polen waren 'ladderzat'

De twee Polen besloten gezamenlijk de collega, het latere slachtoffer, een lesje te leren. Ze togen naar zijn vakantiehuisje op het park en sloegen en stompten hem tegen zijn hoofd en buik. Getuigen zagen dat de jongste Pool 'ladderzat' was toen de mishandeling gebeurde. Het slachtoffer werd naar het UMCG vervoerd, waar een scan werd gemaakt. Daaruit bleek dat het letsel meeviel. Wel had de man pijn aan zijn ribben. Maar dat letsel bleek van een val te komen, eerder die dag. 

De 20-jarige Pool was volgens de rechter de initiatiefnemer voor de mishandeling. Hij kreeg van de rechter achttien dagen cel opgelegd. De 24-jarige Pool kreeg naast vier dagen celstraf ook een boete van 300 euro opgelegd. De mannen, met een blanco strafblad verder, hoeven niet naar de gevangenis: ze hebben hun straf al uitgezeten in voorarrest.  (ADP)