Duizenden bezoekers beleven pinksterdagen aan het water

Dieverbrug - De tweede editie van de Sluisdagen in Dieverbrug is alweer achter de rug. Het driedaags evenement trok dit jaar een recordaantal historische boten en bezoekers.

Het feest begon afgelopen zaterdag met de binnenkomst van 27 historische schepen uit alle delen van Nederland. Burgemeester Rikus Jager opende de dagen middels het hijsen van de nieuwe vlag van Westerveld. Ondanks dat het zaterdag flink waaide en veel regende kwamen veel bezoekers toch naar de haven om te genieten van de oude schepen, ambachten en diverse activiteiten. ‘Het was zelfs drukker dan vorige jaar op deze dag’, laat de organisatie weten.

Zondag, eerste pinksterdag, was het een fantastisch mooie dag, waar zo’n vierduizend bezoekers hebben genoten van het gebodene. Niet alleen de vele kramen die op de braderie aanwezig waren, ook de livemuziek bij de terrassen en het kinderplein hadden over belangstelling niet te klagen. Met de boot Emma van het Noordelijk Scheepvaartmuseum kon gedurende de drie dagen regelmatig een kleine vaartocht gemaakt worden. Mensen stonden hiervoor in de rij.

De proef- en streekproductenmarkt op tweede pinksterdag was ook een groot succes. Als afsluiter gaf de Swingband uit Havelte een zeer gevarieerd optreden.

‘We zijn allemaal heel tevreden en gaan ons binnen korte tijd weer bezighouden met het organiseren van de derde Sluisdagen tijdens het pinksterweekend’, vertelt Tarina Nieuwenhuis namens de organisatie.