Jonge ondernemers snuffelen aan bedrijfsleven

Meppel - Kinderen van alle PCBO kindcentra bezochten dinsdagochtend drie bedrijven in het kader van het project Kindcentraal Ondernemen. De kinderen ervoeren en hoorden hoe iedereen op zijn eigen manier onderneemt.

De 23 ondernemende kinderen werden ontvangen bij Orthometals, een bedrijf dat metalen recyclet die overblijven na een crematie. De kinderen keken hun ogen uit dat er op deze manier geld verdiend wordt. Vervolgens ging de reis naar Fizz Digital Agency. Christian Soer vertelde over de rol van marketing binnen het ondernemen. Zonder bekendheid kunnen de klanten je namelijk niet vinden.

Na het opzuigen van alle informatie werden ze ontvangen bij Herberg ’t Plein voor de lunch. Jaap de Boer gaf er zijn visie over ondernemen, gastheerschap en de gunfactor.

Kindcentraal Ondernemen is een initiatief van Werkplan Meppel, Fizz Digital Agency en PCBO Meppel. Leerlingen krijgen daarin de kans om een eigen businessplan te bedenken en uit te voeren. In werkgroepjes zijn de leerlingen van de PCBO kindcentra al druk aan de slag om ideeën uit te werken.

Na afloop van de bezoeken hadden de groepjes nog de tijd om met elkaar de plannen te bespreken. De komende weken gaan ze nog hard werken om genoeg geld te verdienen, om leuke spullen te kopen.