Triangellocatie in Rouveen is klaar

Rouveen - Het gebouw van Kinderopvang Mathil in het Triangel-Project in Rouveen is klaar. Zaterdag 29 juni opent Kinderopvang Mathil haar deuren voor iedereen die een kijkje wil nemen in haar nieuwe gebouw aan de Seringenhof 2 in Rouveen.

Na jaren voorbereiding staat daar nu een gebouw wat naast kinderopvang een brede maatschappelijke functie krijgt in Rouveen.

Het Triangel-project waarin de Gemeente Staphorst, Salverda, VechtHorst, Noorderboog en Kinderopvang Mathil participeerden wordt met de opening van het gebouw afgerond. Begin januari 2016 gaf toenmalig wethouder Bart Jasers Faijer het startsein voor de bouw van 36 huur-zorgwoningen en 28 koophuizen op het terrein van basisschool De Triangel. Er is nog nog één woonkavel die ontwikkeld moet worden. Voor de rest is alles klaar.

Stroeve voorbereiding

De voorbereiding liep stroef, maar toen alles duidelijk was, ging het voortvarend. De vertraging van dik een jaar in de beginfase had alles te maken met de hoeveelheid partijen die meededen en het feit dat wet- en regelgeving in de voorbereidende fase wijzigde.

Het pand van Mathil Kinderopvang biedt plaats aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en buitenschoolse opvang in de leeftijd van 4 tot 13 jaar. Op de verdieping zijn de kantoren gevestigd ten behoeve van de gastouderopvang, administratie en planning. Tevens hebben De Buurtstee en Logopodie Nouwels haar intrek genomen en per 1 januari 2020 zal een deel van de bibliotheek van Rouveen ook naar het pand verhuizen.

Deze laatste ruimte is daardoor nog niet gereed maar alles kan al wel bezichtigd worden. Het open huis is op zaterdag 29 juni van 10.00 tot 13.00 uur.