Team D211 haalt maar liefst 27.500 euro op voor Alpe d’HuZes

Nieuwleusen - Het Nieuwleusens team D 211 heeft door mee te doen aan de Alpe d’HuZes-tocht maar liefst 27.500 euro opgehaald. Het team D 211, editie 2019 bestaat uit Roy Krake, Gert Jan Schaapman, Marcel Brasjen, Luuk Schaapman en John Lammertink .

Het was dit jaar de 14e editie van Alpe D’HuZes. Het evenement waarbij geld wordt ingezameld om onderzoek naar kanker mogelijk te maken.

In de zomer van 2018 besloten de kameraden Luuk Schaapman en Marcel Brasjen zich in te schrijven voor de editie van Alpe d’HuZes 2019. Marcel Brasjen deed in 2014 voor het eerst in 2014 mee en richtte hij in 2015 samen met zijn kameraad Gerco Vasse het Team D211 op. Sindsdien werd maar liefst € 68.500 door hen ingezameld.

Luuk Schaapmans’ zoon Geert Jan, 17 jaar, goed voor maar liefst 2 beklimmingen, nam dit jaar eveneens deel aan Alpe D’HuZes. Bij de start van het evenement was het in het dal 7 graden maar op de top aangekomen bleef de temperatuur amper boven het vriespunt. Het dorp Alpe D’Huez boven op de berg was in nevelen gehuld. In de loop van de dag trok de mist weg en werd onderaan de alp de 25 graden gehaald. Veel drinken en eten was essentieel. Uiteindelijk hebben Luuk Schaapman en Marcel Brasjen de Alpe d’Huez met een gemiddelde stijgingspercentage van 8% zes keer beklommen en afgedaald.

“Een imponerend lint van fietsers dat in het donker de Alpe d’Huez op rijdt. Kaarsen in iedere bocht ter nagedachtenis van de slachtoffers van kanker maar ook taferelen die je herkent vanuit de Tour de France’, aldus Brasjen. De voorlopige opbrengst van het evenement is 11.800.000 euro. Een bedrag dat nog zal stijgen omdat men nog steeds kan doneren via de site van Alpe d’HuZes: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/Team-D211