Staphorst blijft in race voor derde divisie

Staphorst - Met de thuiswedstrijd nog voor de boeg blijft Staphorst kans houden op de derde divisie. Het verloor afgelopen woensdag nipt met 2-1 van Gemert.

Na een knotsgekke eerste helft was Staphorst de tweede helft een stuk beter. Maar de gasten wisten het overwicht niet in doelpunten om te zetten.

‘Alle ingrediënten om er een prachtige wedstrijd van te maken in Staphorst’, sprak Dennis van Toor. ‘Komt allen en schreeuw ons naar de overwinning’, riep hij de fans op voor de allesbeslissende kraker morgenmiddag (aanvang 15.00 uur) op ’t Noorderslag. ‘Het is jammer dat we die tweede goal niet konden maken. Ik denk dat we die wel gescoord hebben, maar de scheidsrechter keurde hem niet goed. Daar hebben we het mee te doen. Zoals verwacht is Gemert een hele gevaarlijke ploeg met veel snelheid voorin. Daar hadden we het vooral in de eerste helft moeilijk mee. Maar de tweede helft zijn we prima doorgekomen.’

Staphorst startte, zoals verwacht, zonder de klasbakken Mark Veldmate en Martijn Brakke. Ook voor de wedstrijd van morgenmiddag zijn beiden hoogst onzeker. Toch kende het een vliegende start. Mike Reuvers haalde bij een breedtepass vol uit en zag de 0-1 verrassend achter keeper Bono Barten vallen. Maar de ploeg kon er amper zestig tellen van genieten. Topscorer Thijs van Pol bracht meteen de hoop in de Brabantse harten terug: 1-1.

Het kon alle kanten op die eerste helft. Zo mikte Ralf Kemper op de paal, maar mazzelde Gemert nadat de scheidsrechter een bijna zekere goal van Mike Reuvers niet telde. Die bal zou niet over de lijn zijn geweest. Toch was het de thuisploeg die met 2-1 ging rusten. Ditmaal kopte Kemper raak.

Na de pauze nam Staphorst het initiatief, maar misten de gasten het killersinstinct van Martijn Brakke. Een buitenspeldoelpunt van Reuvers werd afgekeurd. Een kopbal van Pim de Jonge van de lijn gehaald. Ter Avest mikte over na een voorzet van Schra. En weer Reuver stond alleen voor de keeper, maar de bal ging hoog over. Dus kan met een 2-1 achterstand de blik op de thriller van morgen. Van Toor: ‘Vooral als het langer 0-0 blijft, worden de ruimtes kleiner, net als in de tweede helft in Gemert. Als we scoren, ligt het weer open. Op zich moeten we dat kunnen. We weten allemaal dat het kan spoken op ’t Noorderslag.’