Stichting Veuruut wil dit najaar opleiding Installatietechniek starten

Nijensleek - Stichting Veuruut start in september bij voldoende belangstelling met de opleiding Installatietechniek niveau 2. Iedereen die interesse heeft in techniek, maar niet de juiste opleiding heeft voor installatiemonteur en/of graag het leren en werken wil combineren, kan zich voor deze opleiding aanmelden.

Veuruut is in februari dit jaar opgericht en is gevestigd in het bedrijvenverzamelgebouw ’t Werkt in Nijensleek. Doel van de stichting is om mensen die een achterstand hebben tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar werk. Voordat dit traject start, worden de mensen eerst ‘arbeidsfit’ gemaakt.

Dat betekent bijvoorbeeld dat kandidaten begeleid worden in de urenopbouw (belastbaarheid) en basis werknemersvaardigheden als op tijd komen, houden aan huisregels en afspraken en omgangsvormen. Deze manier van aanpak geeft kandidaten uiteindelijk een solide basis en een nog beter perspectief voor een succesvolle uitstroom op de arbeidsmarkt. Dankzij de vestiging binnen het bedrijvenverzamelgebouw ’t Werkt, heeft de stichting toegang tot 500 werkgevers in de regio. Het bestuur van Veuruut wordt gevormd door Simone Hornstra, Menno van der Schaaf, Ronald Bosma, Jannes Prikken en Sasja Visser.

Kandidaten

De opleiding Installatietechniek die Veuruut dit najaar wil starten, gebeurt in samenwerking met het Drenthe College en lokale installateurs. Iedereen die interesse heeft in techniek, maar niet de juiste opleiding heeft en/of graag het leren en werken wil combineren kan zich voor deze opleiding aanmelden. Met de opleiding wil de stichting onder meer (vroegtijdig) schoolverlaters, statushouders maar ook mensen die zich willen omscholen een nieuwe kans bieden. Stichting Veuruut heeft hiervoor ongeveer 25 installateurs in de gemeenten Westerveld, Steenwijkerland en Weststellingwerf benaderd en de meeste van hen omarmen het initiatief en hebben hun medewerking toegezegd.

Enthousiast

Ronald Bosma, bestuurslid van Veuruut, is contactpersoon Leerwerkbedrijf Techniek en is enorm enthousiast over de positieve reacties. Volgens hem biedt de opleiding deelnemers perspectief op een mooie baan in een interessante en specialistische branche. ‘Er is een groeiend tekort aan goed opgeleid personeel binnen verschillende branches, waaronder ook de installatietechniek. Het is natuurlijk geweldig dat zij dichtbij huis een opleiding kunnen volgen én aan de slag kunnen. Het lokale karakter speelt een belangrijke rol in het opleiden en begeleiden van mensen naar werk. Maar vooral de motivatie van deelnemers om een (nieuw) beroep te leren en aan de slag te gaan’, zo zegt Bosma die nogmaals wil benadrukken dat deelnemers aan de opleiding Installatietechniek na het afronden van deze opleiding een erkend mbo-diploma op zak hebben.

Stichting Veuruut vindt het belangrijk dat ieder mens zich kan, mag en wil ontwikkelen. Wat wil je bereiken en hoe ga je dat doen zijn daarbij twee belangrijke vragen.

Belangstellenden voor de opleiding Installatietechniek of mensen die meer van Stichting Veuruut willen weten kunnen contact opnemen met Ronald Bosma, info@stichtingveuruut.nl.