Van Reel Groep neemt Talen Recycling over

Rouveen -De Van Reel Groep uit Rouveen neemt de failliete boedel van Talen Recycling in Staphorst en Stadskanaal over. De overname kwam vandaag gereed.

Directeur Johan van Reel bevestigt de overname van het onroerend goed van Talen in Stadskanaal en Staphorst. Van Reel is onder andere bekend van Groenrecycling Rouveen het bedrijf is ook bekend van de molens van Spoorwind in Rouveen, Dalfsen en Zwolle.

Van Reel is van plan de activiteiten van Talen door te zetten. ‘Dit is een verbreding van ons bedrijf. Het is echt van toegevoegde waarde. We zitten al in de recycling, we kennen deze wereld. We willen ons verbreden’, zegt ondernemer Johan van Reel. Hij nam het totale onroerend goed over van de curator. Er was veel belangstelling voor Talen Recycling of onderdelen van het bedrijf.

Albert Talen uit Staphorst ging een paar weken geleden persoonlijk failliet. Voorafgaand daaraan, had hij jarenlang conflicten met de gemeente Staphorst over een fout gelopen grondruil. Een paar jaar geleden stortte hij uit pure wanhoop de openbare weg vol met afval, omdat hij vond dat de gemeente hem een loer had gedraaid. Het levert vele rechtszaken op en uiteindelijk de ondergang van Talen Recycling.