Nijeveens feest opent met mooie optocht (+ foto’s)

Nijeveen - Rijen dik stond het publiek vrijdagavond langs de optochtroute in Nijeveen om de kleurrijke optocht te bewonderen. De stoet werd geopend door de Vollenhoofse Fanfare en gesloten met een grote wagen waarop de leden van muziekvereniging Euphonia en Dynamic zaten.

De stoet was iets kleiner dan vorig jaar. Het publiek echter volop genieten van de kleurrijke creaties die voorbij kwamen.

De optocht werd vrijdagavond in Nijeveen afgesloten met een grandioos “Wagenbouwersfeest” in de grote feesttent. Vele bezoekers kwamen een kijkje nemen een feestje bouwen. Het werd extra druk omdat ook de prijsuitreiking van de optocht plaats vond die avond. Voorzitter Andre van der Vegt liet van iedere groep een vertegenwoordiger op het podium komen om de prijs in ontvangst te nemen.

De groep Scheerweide ging met de derde prijs naar huis met de wagen ‘Tiet veur spel’n in Nije City’. De tweede prijs werd gewonnen door de groep Leeuwerikstraat met de wagen ‘Freek Vonk zien beestenbende’. De eerste prijs werd gewonnen door de feestgangers met de wagen “Meer tiet veur rode biet”. De ereprijs werd gewonnen door de groep Hakkietakkie met de wagen die als titel had Tiet veur Nije Bijen’.

Onder leiding van het duo de Esperando’s en DJ Remco duurde het feest tot in de kleine uurtjes. De Feestweek Nijeveen duurt tot en met dinsdag.