DOS'46 plaatst zich voor finale veldcompetitie

Papendrecht - DOS'46 heeft zich verrassend geplaatst voor de finale van de veldcompetitie. Het versloeg PKC/SWK Groep met 14-20 in de halve finale en kan volgend week de titel pakken. In Papendrecht waren de Nijeveners vanaf het begin beter dan de ploeg van trainer Daniël Hulzebosch. DOS'46 nam meteen een 0-2 voorsprong en liep uit naar 7-14 (ruststand). Na rust kwam de zege niet meer in gevaar.

DOS'46 startte sterk en nam via Jesse de Jong en Jelmer Jonker meteen een 0-2 voorsprong. Deze werd gestaag uitgebreid naar 2-6 waarna de thuisploeg even wat terug deed met twee treffers op rij (4-6). Dat was voor DOS'46 het sein om vol gas te geven en met vier puntgave treffers (Nienke Hintzbergen 2x, Max Malestein en Harjan Visscher) liepen de bezoekers weg naar een beslissende 4-10 voorsprong. Het lukte de Papendrechters namelijk niet meer om aan te haken, want bij rust stond het zelfs 7-14. 

Dikverdiend

Na rust maakten Jelmer Jonker en Kim Petersen met 7-15 en 7-16 meteen duidelijk dat er voor PKC niets meer te halen viel. Wat de thuisploeg ook probeerde, dichterbij kwam PKC niet en DOS'46 kwam daardoor nimmer meer in de problemen. Het speelde de wedstrijd eenvoudig uit en won uiteindelijk dikverdiend met 14-20. Een schitterend begin van de Nijeveense feestweek, die moet worden afgesloten met de veldkorfbaltitel volgend weekend.