Staphorst blijft hoofdklasser na tweede verlies tegen Gemert

Staphorst - Staphorst voetbalt ook volgend seizoen in de hoofdklasse. Nadat het uitduel in de finale al met 2-1 was gegaan, was Gemert ook in Staphorst met 1-2 te sterk. De geel-blauwen namen vroeg de leiding via Ferdi ter Avest (1-0) en poetsten daarmee de achterstand weg. De gelijkmaker (1-1) vlak voor rust was een tegenvaller, waarna Gemert op de been bleef en vlak voor tijd 1-2 scoorde.

Staphorst begon stormachtig en kwam al in de 5e minuut op 1-0 via Ferdi ter Avest, die de bal in de kruising ramde. Daarmee was de achterstand weggewerkt en het duel weer volledig open. De thuisploeg had daarna meer balbezit en het initiatief, maar Gemert bleef ook gevaarlijk. De beste kans was echter voor Staphorst, dat Martijn Brakke op de paal zag schieten in de 29e minuut. Tien minuten later stond het ineens gelijk toen Ralf Kemper een voorzet van Willem den Dekker bij de tweede paal binnenknikte: 1-1. Dat betekende ook de ruststand en een forse tegenvaller voor de thuisploeg.

Twee grote kansen

De gelijkmaker vlak voor rust speelde de thuisploeg parten na de rust, want de eerste fase was duidelijk voor Gemert dat nadrukkelijk zocht naar de 1-2. Gaandeweg de tweede helft knokte Staphorst zich terug in de wedstrijd en drukte het Gemert weer achteruit. Dat resulteerde in de 76e minuut in twee grote kansen. Eerst schoot Mike Reuvers te gehaast over en vlak daarna belandde een bal via de vuist van de keeper op de lat. In de 84e minuut werd het tweeluik beslist, via wederom Ralf Kemper. Hij mocht alleen op René Oosterhof af na mistasten van Pascal Mulder en maakte de 1-2. Voor Staphorst eindigde daarmee de droom van promotie naar de derde divisie, na een lang voetbalseizoen.