Mooi avontuur SC Rouveen eindigt in Hellendoorn

Hellendoorn- SC Rouveen begon het seizoen met de doelstelling van zo snel mogelijk handhaving te bewerkstelligen. In de winterstop stond de ploeg op een keurige 5e plek en uiteindelijk werd SC Rouveen 2e met nacompetitie tot gevolg. Daarin haalde het de finale tegen Quick'20, maar deze ploeg uit Oldenzaal bleek een maatje te groot. SC Rouveen verloor in Hellendoorn met 1-3 en blijft 3e klasser.

SC Rouveen begon goed aan het duel, maar kwam wel vroeg op achterstand. Boyd Roord profiteerde van een fout van doelman Daan Kattenberg en tikte de 0-1 binnen. Die treffer gaf Quick'20 vleugels want de Oldenzalers deelden na die treffer de lakens uit. SC Rouveen kwam er niet aan te pas en kreeg in de 30e minuut de volgende dreun te verwerken. Dylan Rickhof kopte na een fraaie aanval over rechts de 0-2 tegen de touwen en zette daarmee Quick'20 op rozen. SC Rouveen haalde met de nodige moeite zonder verdere schade de rust en kon daarin de boel opnieuw neerzetten.

Dat deed trainer Eddy Zwijnenberg en na rust kwam SC Rouveen veel beter voor de dag. Het werd gaandeweg het duel steeds sterker en drukte Quick'20 terug. Het wist echter de aansluitingstreffer niet te forceren en in de 78e minuut leek het duel beslist met de 0-3 van Lars Spit. Binnen een minuut was het invaller Dylan Bisschop die wel scoorde en daarmee de spanning terugbracht. De 2-3 hing enkele malen in de lucht, maar de bezoekers hielden stand en wonnen uiteindelijk met 1-1 van het jeugdige en moedige SC Rouveen.