Felle strijd tijdens zeskamp en volle tent voor quiz (+ foto’s)

Nijeveen - Een felle maar sportieve strijd ontstond zaterdag tijdens de zeskamp in Nijeveen. Het sportevenement was onderdeel van het 5-daagse Nijeveense feest.

Verschillende teams streden om de eerste prijs op een parcours met soms moeilijke en zware onderdelen. Het publiek vermaakte zich prima tijdens de inspanningen van de teams en soms werd er spontaan geapplaudisseerd. Gelukkig viel het weer mee en bleef het droog. Voor de deelnemers maakte regen of mooi weer geen verschil want die moesten soms zware inspanning leveren.

Winnar werd het team Martijn, waar is de Bier en tweede werd het team De Maisgirls. Het team Christiaan Schaapman ging met de derde prijs naar huis. Moe maar voldaan konden de sporters gezellig op adem komen in de feesttent al dan niet met een drankje.

Quiz

Zaterdagmorgen begon de feestweek Nijeveen met een volle tent, waar de quiz “Weet ik Veul” gespeeld werd. Onder leiding van de ervaren en enthousiaste quizmaster Haralt Lucas werden de meest uiteenlopende vragen gesteld. De vragen werden geprojecteerd op een groot scherm en de deelnemers konden kiezen uit een aantal antwoorden.

Het werd een gezellige morgen met een ontspannen wedstrijdsfeer. De wedstrijd werd per team van 4 personen gespeeld. Eerste werd het team de Meulenwiekers 1 terwijl het team De Broekzakken met de tweede prijs naar huis ging. Als derde eindigde het team de Meulewiekers 2.

Roofvogels staken

De Valkeniers van de Roofvogelhoeve uit Baarloo kwamen zaterdagmiddag om een spectaculaire show te geven met roofvogels. Roofvogels zijn gevoelige dieren en gauw afgeleid. Dat bleek zaterdagmiddag in de Nijeveense tent des te meer want de roofvogels gingen spontaan in staking.

Door de harde wind klapperde het doek van de tent nogal en dat maakte de dieren zowel buiten als binnen in de tent zo nerveus dat ze spontaan afhaakten. Wat de valkeniers ook probeerden, de dieren weigerden ook maar een meter te vliegen. De vele belangstellenden waren uiteraard sneu maar het ging gewoon niet.

Prettige bijkomstigheid was wel dat er ruim gelegenheid was om samen met de dieren op de foto gaan.