Winnende eenakter opent seizoen De Falieberg

Zuidwolde - Stichting Theaterkuil De Falieberg opent zondagmiddag 23 juni het seizoen met een voorstelling van toneelvereniging Crescendo uit Gieterveen. Dat brengt de eenakter ‘Hartzeer bij de Hartliefs’.

Crescendo won eerder in het jaar met deze voorstelling het eenakterfestival van het Huus van de Taol. De voorstelling wordt twee keer opgevoerd, om 14.00 en 15.30 uur. Toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Toneelvereniging Crescendo bestond vorig jaar 100 jaar en vond dat er iets bijzonders moest gebeuren. Voor hun jubileumvoorstelling kozen ze onder andere voor de Drentstalige eenakter Hartzeer bij de Hartliefs, gebaseerd op de eenakter Coupe Royal van Carl Slotboom en bewerkt en geregisseerd door André Rosing. Ze gingen er maart ook mee naar het eenakterfestival Kört & Goed van het Huus van de Taol en wonnen dus de eerste prijs.

Op 14 juli volgt de volgende zondagmiddagvoorstelling in de theaterkuil. Dan is er zang en gitaarspel van Betty Linthorst en Frank Boerrigter. Op 1 september volgt er een optreden van klezmergroep Klets op 15 september is er kindertheater door Hinke Hoeksma.

De voorstelling van 23 juni is mogelijk gemaakt door bijdragen van boekhandel Spijkerman, Hotel-Restaurant ter Linde, Bosscher Delicatessen, Van der Laan Tweewielers, Buning Wegenbouw, Benjamins & Steenbergen Administratie en Belastingadviesbureau, kapsalon Duende, tentenverhuur Benjamins, Hentenaar Makelaardij en De Gier Bloemen.