Station Zwolle twee weken op slot vanwege werkzaamheden

Regio - Van zaterdag 6 juli tot en met maandag 22 juli gaat Prorail aan de slag bij Zwolle. Alle sporen en wissels aan de westzijde van het station worden vernieuwd, nadat vorig jaar de oostzijde is gedaan. Er rijden die 17 dagen geen of minder treinen van en naar Zwolle.

Dit betekent dat Prorail de sporen aan de westkant helemaal weg gaat halen en weer opnieuw gaat neerleggen. Niet alleen alle wissels worden vernieuwd, maar ook alles wat daarbij hoort, zoals de bovenleiding en kabels die de wissels aansturen. Dit is een grote en belangrijk stap om het spoorknooppunt Zwolle klaar te maken voor de toekomst. 

Om werkzaamheden slim te combineren, zijn er ook nog veel werkzaamheden op de sporen in de omgeving van Zwolle. Zo worden damwanden aangebracht bij viaducten en bruggen tussen Zwolle en Herfte, worden delen spoor tussen Zwolle en Wijhe vernieuwd en is er groot onderhoud aan de Vechtbrug.

Advies

Treinreizigers kunnen gebruikmaken van de bussen of de overige treinen:

  • zaterdag 6 juli en zondag 7 juli: er rijden bussen in plaats van treinen van/naar Zwolle in alle richtingen van/naar 't Harde, Kampen Zuid, Kampen, Meppel, Ommen, Nijverdal en Olst
  • maandag 8 juli: er rijden bussen in plaats van treinen tussen Zwolle en 't Harde, Kampen Zuid, Kampen, Nijverdal en Olst
  • dinsdag 9 tot en met zaterdag 20 juli en maandag 22 juli: er rijden bussen in plaats van treinen tussen Zwolle en 't Harde, Kampen Zuid en Kampen; tussen Zwolle en Raalte rijden alleen Sprinters
  • zondag 21 juli: er rijden bussen in plaats van treinen tussen Zwolle en 't Harde, Kampen Zuid, Kampen en Meppel
  • plan uw reis vanaf 10 dagen van tevoren opnieuw voor een aangepast reisadvies

Extra reistijd

Tijdens de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen. Bij ’t Harde is een extra perron gebouwd om reizigers makkelijk van trein naar bus te laten overstappen. Op station Meppel staat een extra loopbrug. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een kwartier tot drie kwartier. 

Station Zwolle

Zwolle is één van de belangrijkste spoorknooppunten van Nederland. Station Zwolle verbindt acht richtingen en vormt op het spoor de doorgang van de Randstad naar het noorden.ProRail verbetert dit knooppunt en werkt aan betere en meer verbindingen met treinen en bussen.