Boom krijgt meer zonnepanelen

Meppel - Bij Boom Laboratoriumleverancier aan de Rabroekenweg in Meppel is deze week de plaatsing van 676 extra zonnepanelen op het bedrijfspand begonnen. Deze investering zal ongeveer 60% van het jaarlijkse Kwh-verbruik voor zijn rekening nemen.

Op het bedrijfspand van Boom BV zijn in 2014 al 48 zonnepanelen geplaatst. Samen met de partijen PM Energie en Tenten Solar heeft gebouwbeheerder Floris Boom de stap gezet om dit aantal verder uit te breiden naar 724 zonnepanelen.

Verduurzamen

Boom is eind 2018 begonnen met het renoveren van het gebouw. Een deel van het pand is geheel vernieuwd. Zo ondergingen de entree, showroom en kantine een metamorfose. Het bedrijf gaat schenkt ook aandacht aan het verduurzamen van de onderneming.

Binnenkort wordt er in het productielaboratorium van Boom gestart met het installeren van een nieuw klimaatsysteem. Installatiebedrijf Heluto uit Diever zal diverse ruimtes voorzien van luchtwarmtepompen en Warmte terugwinning (wtw) installaties, waardoor het gebruik van gas binnen dit deel van het pand verleden tijd is.

Het Meppelse familiebedrijf, dat volgend jaar 125 jaar bestaat, levert allerlei artikelen aan laboratoria van uiteenlopende bedrijven. Bij het op industrieterrein Noord gevestigde bedrijf zijn momenteel ongeveer 85 mensen werkzaam.