Hitte speelt Molenloop in Nijeveen parten

Nijeveen - Ondanks de hoge temperaturen is de Kids Molenloop tijdens de Feestweek Nijeveen goed verlopen. Een aantal jonge deelnemers moest het strijdtoneel verlaten omdat ze oververhit raakten en wijselijk de wedstrijd staakten.

Toch kreeg het publiek een prachtig sportevenement te zien, waarbij fel gestreden werd om de eerste plaats. De Molenloop werd gehouden in 4 verschillende leeftijdscategorieën bij de meisjes en de jongens.

Winnaars

4-5 jaar: Bij de meisjes werd Lyona Bosch eerste, gevolgd door Lisanne van Dijk. Op de derde plaats eindigde Sofia Vogelaar. Bij de jongens won Jeyden Mulder. Tweede werd Jona Jansen en Djavanny Stens werd derde.

6-7 jaar: Myrthe de Boer werd eerste bij de meisjes, Quinty Stens tweede en Laïs Hulzebosch mocht als derde het podium op komen. Bij de jongens eindigde Jorne Smit op de eerste plek. Tweede werd Thijmen van der Laan en Zeb Soer rende als derde over de streep.

8-9 jaar: Op de eerste plek bij de meisjes eindigde Esther Drost, tweede werd Djoeke Schmitz en Zoe Jonker werd derde. Dani Bouwknegt finishte als eerste bij de jongens. Just van der Zee werd tweede en Adnan Hasan behaalde een derde plek.

10-12 jaar: Bij de meisjes won Sophie Nijboer. Anne Elize de Vries werd tweede en Merla Smit kwam als derde over de eindstreep. Boas van der Zee was bij de jongens de beste renner. Tweede werd Jesper Schmitz en Stijn van Essen finishte als derde.