Pijlsnelle tijden bij 36e Munnikenslagloop in Rouveen

Rouveen - Gespannen werd woensdagavond naar de lucht getuurd, tijdens de 36e Munnikenslagloop in Rouveen. Lang leek het goed te gaan, maar kort voordat de laatste lopers zouden finishen greep de wedstrijdleiding in. 'Helaas,' meende organisator Willeke Dunnink, 'maar desondanks was het weer een geslaagd evenement.'

Het aantal lopers dat deelnam aan deze 36e editie lag iets lager dan dat bij de vorige keer, maar veel scheelde het niet. ‘Wat meer jeugd, wat minder senioren’, zo luidde de conclusie achteraf. ‘We schommelen al jaren rond dezelfde aantallen. Soms zijn het er iets meer, soms iets minder. Dat heeft vaak ook met de weersomstandigheden te maken.’ En die omstandigheden waren niet ideaal, zagen ook Dunnink en de overige organisatoren. Code geel had het KNMI al eerder op de dag voor deze avond afgekondigd. De onweersbuien bereikten Rouveen net voor het einde van de wedstrijd. ‘Acht mensen zijn daardoor niet gefinisht. Je kunt zeggen: jammer dat die bui niet een kwartiertje later kwam. Maar ja, hij had ook een kwartiertje eerder kunnen komen, dat was veel lastiger geweest.’

Jongens en meiden

De avond in Rouveen begon met de wedstrijden voor de jongens en meiden, waarbij 168 kinderen aan de start van de 800 meter verschenen. Bij de jongens snelde Yaniek Versfeld uit Meppel op die afstand naar de zege, op ruime afstand gevolgd door Brian Pastoor uit Hasselt en Wouter Knoll uit Rouveen. Bij de meiden ging de hoogste eer naar de pijlsnelle Loïs Horné, eveneens uit Meppel, gevolgd door Noor Boldewijn uit Staphorst en Lieke Snoeken uit Ruinen.

Op de 1600 meter ging Hasselter Jorn Smalbrugge aan de haal met het goud bij de jongens; het zilver en brons waren voor Bjorn Akkerman uit Staphorst en Marijn Visscher uit Rouveen. Bij de meiden ging het belangrijkste eremetaal naar de Meppelsen Jill Horné (goud) en Marit Versfeld (zilver) en was het brons voor Jasmijn Lamberink uit Hardenberg.

Op de 2400 meter bij de jongens gingen de prijzen naar Joshua Avant uit Rouveen (goud), Maxwell Bayer uit Huizen (zilver) en Duncan Mulder uit Nieuwleusenm (brons), terwijl bij de meiden Joanne Kooiker (goud) en Marit Bouwman (zilver) voor een Rouveens een-tweetje tekenden, gevolgd door Rilana Lamberink uit Hardenberg.

Op ruime afstand

Na de kinderen was het tijd voor de volwassenen en ook hier ging het hard. Bij Erik Leusink bijvoorbeeld: hij liep een tijd van 15,49 over vijf kilometer. De inwoner van Punthorst werd op ruime afstand gevolgd door Lamko Hulzebos uit Zuidwolde en Richard Dunnink uit Rouveen. Bij de vrouwen was het goud op deze afstand voor Annemieke de Lange uit Rolde, die over het parcours vloog naar een tijd van 18,22. Eline Kelly uit Eesveen (zilver) en Tamara de Vries uit Meppel (brons) hadden het nakijken.

Als laatsten finishten de deelnemers aan de tien kilometer, die vijf minuten eerder waren gestart dan de deelnemers aan de vijf kilometer. Een uitstekende tijd werd gelopen door de immer vlugge Erik Driesen uit Vollenhove (32,50), maar ook voor Maarten van Dijk uit Hoogeveen (33,11) en diens plaatsgenoot Gert-Jan Stevens (33,59) kon de hoed diep af. Bij de vrouwen snelde Christina Mulder uit Nieuwleusen op deze afstand naar het goud, gevolgd door Sabine Nijstad uit Hoogeveen en Jantina ten Napel uit Meppel.