Leerlingen Dingstede verzorgen spelletjesmiddag in wijkcentrum De Koeberg

Drie leerlingen van CSG Dingstede organiseerden maandag een spelletjesmiddag voor bezoekers en bewoners van wijkcentrum De Koeberg.

Het wijkcentrum bood de jongeren de gelegenheid om er een geslaagde middag van te maken en zorgde voor koffie en thee. Bij binnenkomst werden de bezoekers getrakteerd op gebak.

De leerlingen hadden een spel bedacht waarbij de deelnemers beeld- en geluidsfragmenten moesten raden. Ze maakten daarbij handig gebruik van moderne media: een beamer, laptop en de mobiele telefoon. De leerlingen wisten een gezellige sfeer neer te zetten. Ze vroegen de bezoekers naar jeugdherinneringen en er werden overeenkomsten en verschillen tussen vroeger en nu uitgewisseld.

Zowel de AH centrum als Jumbo Koedijkslanden ondersteunde de actie van de leerlingen. De supermarkten zorgden voor gebak en ijsjes.

Young Impact

Met de actie droegen de leerlingen bij aan Young Impact. Dat is een scholenprogramma voor burgerschapsvorming. Er wordt gewerkt aan maatschappelijke, emotionele ontwikkeling en talentontwikkeling. Young Impact gelooft dat jongeren de wereld positief kunnen veranderen.