Missie volbracht voor de Hersenstichting: 'Ik ben verbaasd dat de auto het zo goed heeft volgehouden'

Zuidwolde - Edwin Strijker en Mark Veldhuizen van het team Zuudwolde Ontour zijn afgelopen donderdagnacht na 8500 kilometer rijden in twee weken weer veilig thuisgekomen.

De twee deden mee aan de Baltic Sea Circle: een avontuurlijke rally om de Baltische Zee. ‘Het was een bijzondere ervaring, maar zeker voor herhaling vatbaar’, aldus Mark.

Hersenstichting

Edwin en Mark deden mee om geld in te zamelen voor de Hersenstichting en hebben ongeveer 3500 euro bij elkaar gereden. Via Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen kwamen ze op 12 juni aan bij de Noordkaap. Vervolgens reden ze door de kop van Finland naar Rusland. De rit ging niet geheel vlekkeloos. Zo ging de dynamo van de auto kapot. Een garage in Moermansk (in het uiterste noordwesten van Rusland) bood uitkomst en dus kon de tocht verder. ‘Ik ben verbaasd over de auto, hij heeft het heel goed volgehouden. We deden natuurlijk wel rustig aan. Iedere dag hebben we denk ik 9 tot 10 uur gereden’

Op 17 juni reden ze vanuit Sint Petersburg door naar Tallinn om via Estland, Letland, Litouwen Polen en Duitsland weer naar Groningen te rijden. Daar was de cirkel rond. Deze hele rally hebben ze gereden zonder navigatie in de auto. Doneren kan nog via: www.actie.hersenstichting.nl/team/zuudwolde-ontour.