Hitteweek: hier kan je lekker buiten zwemmen in Groningen en Drenthe

Alle warmterecords gaan deze week (weer) aan diggelen. En omdat het bloedheet wordt in Groningen en Drenthe is hier een lijstje met de beste plekjes aan het water. Voor degenen die verkoeling zoeken.

Ben jij van plan de hitte te trotseren en te genieten van een middag aan het water? Om de vraag waar je het beste terecht kan te beantwoorden, zetten wij de beste 'zwemspots' van Groningen en Drenthe op een rij.

Buitenzwembaden

In het kaartje hieronder staan de openluchtzwembaden van Groningen en Drenthe. Inclusief informatie, een link naar de website en een indicatie van de toegangsprijs.

Natuurplassen in Drenthe

Drenthe heeft prachtige zwemplassen. Blauw water, mooie strandjes en middenin de natuur. In tegenstelling tot de zwembaden, krijg je op deze plekken misschien te maken met blauwalgen. Kijk daarom op deze kaart voor een overzicht van waar je met een gerust hart kan zwemmen.

Omdat het water niet dagelijks wordt gecontroleerd, is het nog steeds verstandig zelf goed op te letten. Blauwalg is vaak duidelijk zichtbaar in het water. Het oogt als een blauwgrijze sluier. Hieronder de top 10 Drentse zwemspots.

Zwemplassen in Groningen

Stadsblog Sikkom maakte al een overzicht van de beste plekken om in en rond Stad een frisse duik te nemen. En ook buiten Groningen zijn er genoeg zwemplassen waar het de komende dagen zeker goed toeven is, daarom hier een lijstje.

Mis je jouw favoriete plekje in deze lijst? Laat het ons weten en stuur een foto van hoe mooi het er is, dan zetten wij het plekje op de lijst.