Lopers maken zich klaar voor eerste Brinkloop

Diever - Ook dit jaar organiseert de Stichting Sport Promotie Diever in samenwerking met sportvereniging Friesland weer de jaarlijkse Brinklopen in Diever.

Lopers kunnen elke dinsdagavond in juli en augustus weer deelnemen aan dit steeds maar groeiende evenement, waarbij een zeer ontspannen en gezellige sfeer heerst. Zij kunnen kiezen uit de afstanden 2,5 of 5 of 10 kilometer. Inschrijven kan vanaf 18.00 uur bij RSG Stad&Esch in Diever. Hier is ook kleed- en douchegelegenheid en een ruim parkeerterrein.

De eerste Brinkloop is op dinsdag 2 juli. De route is 1250 meter met start (19.30 uur) en finish op de Brink. Het is dus ronden lopen over veelal klinkers en bochtenwerk, maar dat deert de lopers niet. Bij iedere doorkomst staan de vrijwilligers klaar met drinken en sponzen en doet Jan Kooistra verslag. De tijdjury noteert de finishtijden en die uitslag staat dan op de site www.dieversportief.nl. Hierop komen ook de verslagen en fotoreportages. Er zijn ook prijzen te winnen voor wie de meeste Brinklopen meedoet en wint.

De Brink wordt vrij gehouden voor de lopers en verkeersregelaars zorgen er voor dat als er auto’s de wijk in moeten deze niet de deelnemers in problemen brengen.

Meedoen kost 2,50 euro, de jeugd betaalt minder. Wie een medaille wil kan die na afloop kopen. De organisatie is in handen van de Stichting Sport Promotie Diever in samenwerking met de Sportvereniging Friesland uit St.-Jabik en onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie.

www.dieversportief.nl