Verdachten drugslab boerderij familie Karst in Zuidwolde ook betrokken bij productie speed in Odoornerveen

Twee mannen die verdacht worden van de productie van synthetische drugs in de verhuurde boerderij van de muzikale familie Karst in Zuidwolde zijn volgens het Openbaar Ministerie ook betrokken bij het drugslab in Odoornerveen.

Dat bleek dinsdag bij de rechtbank Assen. Het gaat om een 30-jarige verdachte uit Arnhem en een 42-jarige man uit Wageningen. Zij zijn samen met een 56-jarige man uit Renkum opgepakt bij een inval in het speedlab in een boerenschuur in Odoornerveen.

Advocaat: verdachte aangetrouwde familie van Karst

De jongste twee zijn november 2017 ook opgepakt bij een inval in het drugslab in het ouderlijk huis van Rene Karst in Zuidwolde. Volgens advocaat Rutger Lotterman is de 30-jarige verdachte getrouwd met een familielid van Karst. De verdachten kwamen vorig jaar februari in afwachting van hun strafzaak op vrije voeten.

Familie is zich rot geschrokken

De vader van de zanger verhuurde het pand, honderden meters van de doorgaande weg, aan de verdachten. De boerderij stond te koop sinds de ouders verhuisden naar een appartement in Hoogeveen. De familie Karst liet in november 2017 weten dat 'ze zich rot geschrokken zijn' door de vondst van het drugslab in hun verhuurde boerderij. Moeder en zangeres Jannie Karst is begin vorig jaar overleden. De familie Karst heeft niets met de zaak te maken. De boerderij is geruime tijd geleden verkocht en wordt inmiddels bewoond door de nieuwe eigenaar.