Beleef het bijenhouden van dichtbij

Wapserveen - Op diverse locaties in Nederland doen imkers mee aan de 10e open landelijke imkerijdagen, in het weekend van 13 en 14 juli. Belangstellenden kunnen ook op bezoek bij imkerij De Drentse Krent in Wapserveen. De imkerij is winnaar van twee keer goud voor haar honing op de internationale London Honey Awards.

Imkerij De Drentse Krent is gevestigd op 15 hectare eigen biologisch dynamisch bewerkte landerijen. De favoriete manier van bijenhouden is het ecologische bijenhouden, het houden van bijen in korven en top bar hive(s), maar ook een grote hoeveelheid spaarkasten zijn aanwezig in de imkerij. Op het eigen terrein is een grote hoeveelheid drachtplanten aangeplant, dit zijn planten en voornamelijk bomen die in grote getale en onder gunstige omstandigheden veel honing en stuifmeel kunnen geven. De eerste bloeiers op het terrein zijn bijvoorbeeld de prunussen, linde, wilgen en kruisbessen. Daaropvolgend is het grasland geel van de paardenbloemen, gevolgd door de witte klaver. In de fruitgaard bevinden zich appel , peer, pruimen , vuil bomen en krenten.

Maar ook de kleinere struikachtigen zijn aanwezig, waaronder de rozenbottels doorgeschoten boerenkool en groenten, uien planten en lavendel. Het zijn ware voedselbronnen voor de bijen.

Vol geduld en passie verwerkt de imkerin alle bijenproducten tot 100 % natuurlijke producten. Denk hierbij aan de genezende honingzalf, Bee VitaLift (anti aging) en honinglippenbalsem, maar ook de eigen ambachtelijke appel-honing wijn en Mispel wijn.

De Drentse Krent, Schipslootweg 5a in Wapserveen, is zaterdag 13 en zondag 14 juli te bezoeken tussen 10.00 - 16.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.dedrentsekrent.nl en www.bijenhouders.nl/landelijke-open-imkerijdag