Beloften FC Meppel winnen Beltona Cup

Meppel - Het beloftenteam van FC Meppel heeft afgelopen weekend de prestigieuze Beltona Cup gewonnen. Het team, met daarin spelers tot en met 21 jaar, schreef in Enschede historie door de prijs voor de eerste keer in 20 jaar cuphistorie te winnen.

Het team, onder leiding van Manuel Schilder, Eddy Harke en Stefan Sijbom, bereikte als poulewinnaar ongeslagen de kwartfinales. In de halve finale versloeg de Meppeler formatie vervolgens het sterke Quick’20, waarna het Zwolse SVI in de finale werd verslagen. FC Meppel dwong na verlenging een 2-1 zege af, waardoor de beker en een geldprijs van 700 euro mee naar huis werd genomen.

Zo komt er een einde aan een mooi avontuur, dat al in september begon. In de poulewedstrijden tegen DOS Kampen, SC Emmeloord en Olympia’28 bleef FC Meppel ongeslagen. Dankzij die zeges mocht FC Meppel naar de finalerondes in Enschede. Op de finaledag bleef de ook ploeg ongeslagen (een keer gelijk) en hoefde FC Meppel in zes wedstrijden slechts twee tegentreffers te slikken.

In Enschede waren naast FC Meppel ook de beloften van Alcides van de partij. De geel-zwarten eindigden op de negende plek. De Beltona Cup is een jaarlijkse competitie voor beloftenteams in Noord- en Oost-Nederland. In het verleden kende het winnaars als SC Genemuiden, Quick’20, DOS Kampen en HHC Hardenberg.