Nieuwe Renault Clio in showroom Matter Meppel

Meppel - In de showroom van Autobedrijf Matter in Meppel staat de geheel nieuwe Renault Clio.

Renault luistert goed naar haar klanten en heeft tal van verbeteringen doorgevoerd in het ontwerp van de nieuwe Renault Clio. Zo staat er uiteindelijk een compleet nieuwe Renault Clio. Geen lijn of onderdeel is hetzelfde gebleven. Het front van de nieuwe Renault Clio is in lijn met de rest van de Renault familie. De C-shape koplampen stralen kracht uit en de zichtbare uitlaat aan de achterzijde draagt bij aan het sportieve uiterlijk van de nieuwe Clio. De Clio is volledig te personaliseren.

Het interieur valt met name op door het hoge afwerkingsniveau. Kopers kunnen naar eigen smaak met kleur spelen. Opvallend is het 9.3 inch tabletscherm waarmee navigatie en audio bediend kunnen worden. Het centrale scherm biedt tal van mogelijkheden, zoals sfeerverlichting in acht kleuren. Nergens in deze klasse vind je de mogelijkheid voor zo’n tablet. Het instrumentarium is volledig digitaal, waarbij de bestuurder zelf de indeling kan kiezen. De opening in het stuur is groter, zodat de meters makkelijker afleesbaar zijn.

Ook is bij de vormgeving van de middenconsole en de stuurkolom gestreefd naar minder volume, dus meer beenruimte. De stoelen ondersteunen beter maar de rugleuning is compacter. De voorstoelen hebben, doordat ze opnieuw ontworpen zijn, een toegenomen zitcomfort. En zo biedt de iets kortere en lagere Clio toch meer binnenruimte. Ook het bagagevolume is met 391 liter zeer genereus.

Eleganter en dynamischer

De nieuwe Renault Clio oogt eleganter en dynamischer dan zijn voorganger. Hij valt vooral op door zijn expressieve motorkap, de 30 mm lagere carrosserie en de (optioneel) 17-inchwielen. De nieuwe Clio wordt geleverd met de nieuwe TCe 100 turbobenzinemotor en de TCe 130 turbobenzinemotor. DeTCe is in eerste instantie leverbaar met een handbak (vijf versnellingen) en later ook met een X-TRONIC automaat. De TGe 130 is gekoppeld aan een automatische transmissie, de EDC (met dubbele koppeling). De Clio is ook leverbaar met dieselmotor: de dCi met 85pk. Deze heeft een handgeschakelde zesbak aan boord.

De nieuwe wielophanging is meer op comfort afgestemd. Oneffenheden worden beter gladgestreken.

UItvoeringen

Net als bij de vorige generatie Clio begint het modellenprogramma met de ‘Life’ uitvoering. Standaard is deze uitgerust full led Pure Vision koplampen en dat is uniek in zijn segment te noemen. Verder heeft de Clio standaard airconditioning en audioinstallatie.

Wie meer luxe wil, kan kiezen uit de Zen, Intens, de sportievere R.S. Line of de superluxe Initiale Paris uitvoering.

De nieuwe Renault Clio is vanaf 17.290 euro verkrijgbaar. De Tce 130 met EDC is er vanaf 23.690 euro.