Grote uitslaande brand treft Sportinn Steenwijk

Steenwijk – In sportschool Sportinn aan de Oostermeentherand in Steenwijk is donderdagnacht even voor half één brand uitgebroken. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

Bij aankomst van de eerste brandweerlieden sloegen de vlammen al groot uit het pand.

Diverse brandweerkorpsen

Hierop werd snel besloten op te schalen naar het sein Zeer grote brand, waarop diverse brandweerkorpsen uit onder andere Steenwijk, Zwartsluis, Oldemarkt en Meppel ter plaatse kwamen om het vuur te bestrijden.

Woordvoerder Richard Meijer van de veiligheidsregio meldde dat er groot werd opgeschaald om overslag naar de naastgelegen panden te voorkomen.

Rookontwikkeling

Om één en ander af te stemmen is er door de aanwezige hulpdiensten opgeschaald naar het GRIP 1. Dit had volgens Meijer deels te maken met de rook die over de woonwijk trok. Op die basis heeft de veiligheidsregio dan ook het advies gegeven om ramen en deuren vooral gesloten te houden.

Vanwege de opstelling van de voertuigen van de brandweer en politie was de oprit naar de A32 richting Meppel afgesloten. Daarnaast was de Oostermeentherand vanwege de brand geheel afgesloten. Er zouden bij de brand geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Drama

Eigenaren Colin en Janita Kist werden om twaalf uur vannacht gebeld met de melding dat er brand was uitgebroken. De brand is ontstaan op de bovenste verdieping, waar de kantoren zijn en enkele groepsruimtes. Het naastgelegen pand Horequip heeft brand- en rookschade opgelopen, maar is gespaard gebleven. ‘Voor ons is het een drama u te moeten vertellen dat de sportschool voorlopig gesloten is’, melden Colin en Janita op facebook.

Vanmorgen vroeg kwamen verschillende verbijsterde medewerkers en leden van de sportschool naar het afgebrande pand. Niemand mocht er meer in vanwege instortingsgevaar. ‘Ik heb hier donderdagavond nog een les gevolgd...’, zei een geëmotioneerde sporter. Ook de burgemeester kwam poolshoogte nemen om de familie Kist een hart onder de riem te steken.

Nablussen

Tot zeven uur was de brandweer nog bezig met het nablussen.