Sleutelstudent geeft computer tweede leven

Meppel - Vrijwel iedereen kent de situatie: de computer is niet nieuw meer en mist de snelheid die hij bij aanschaf had. Het lijkt zelfs wel of hij steeds langzamer wordt. Oplossing: vervang de harddisk door een ‘SSD’.

Een SSD is een Solid State Drive, de opvolger van de harde schijf, met voordelen als een veel hogere snelheid, een lager energieverbruik en een superstille werking.

Nander Stellink, student en oprichter en eigenaar van het bedrijf Sleutelstudent, legt uit wat het vervangen van de harddisk door een SSD inhoudt. ‘Als mensen last hebben van een trage computer, is vaak de computer zelf nog prima maar is de harddisk de boosdoener. De processor en het werkgeheugen zijn dan nog dik in orde, maar de oude harddisk vertraagt de boel. Als we die vervangen door een SSD, zorgt dat voor veel meer opslagruimte maar ook voor een veel hogere snelheid, legt Nander uit. ‘De kosten hiervan zijn relatief laag. Onze klanten investeren ongeveer 90 euro en kunnen weer jaren verder met hun computer.’

Een afspraak inplannen kan online: www.sleutelstudent.nl. Bellen is ook mogelijk op 0900-1234533 (90 ct per gesprek).