Viñales nieuwe koning van Assen na zege op topfavoriet Marquez

Assen - In de MotoGP-klasse is Yamaha-coureur Maverick Viñales gekroond tot nieuwe koning van Assen door in een rechtstreeks duel topfavoriet Marc Marquez te verslaan. Het is de eerste zege voor de Spanjaard sinds de wedstrijd in Australië van vorig jaar. Regerend wereldkampioen Marquez probeerde uit alle macht de zege naar zich toe te trekken, maar Viñales bleek over de langste adem te beschikken.

Door een crash van Suzuki-coureur Alex Rins en een vierde plaats van Andrea Dovizioso vergroot Marquez wel zijn voorsprong in het kampioenschap naar 44 punten. De 21-jarige Fransman Fabio Quartararo kwam als derde over de streep nadat de debutant vanaf pole mocht vertrekken.

Voor Valentino Rossi eindigde de TT van Assen in een deceptie. De man die de TT tien keer wist te winnen kwam al niet verder dan de 14e startplaats en kwam al vroeg in de wedstrijd ten val. Hij nam hierbij de onfortuinlijke Japanner Takaaki Nakagami mee. Voor Rossi is het al de derde valpartij op rij en er lijkt nog geen verbetering in zicht voor negenvoudig wereldkampioen.