MAlon, THessa en ILse verzorgen opening Mathil

Rouveen - Kinderopvang Mathil heeft afgelopen zaterdag officieel de deuren geopend van het nieuwe gebouw aan de Seringenhof 2 in Rouveen. Daarmee is de Triangel woonwijk in Rouveen officieel af.

Onder toeziend oog van veel belangstellenden werd de officiële opening verricht door MAlon, THessa en ILse. Dit zijn de dochters van eigenaren Henry en Janita de Haan en tevens naamgevers van het bedrijf én van het nieuwe gebouw: Mathil.

Na het openingswoord van Henry en Janita, waarin zij onder andere de Gereformeerde Kerk bedankten voor de vele jaren van samenwerking, werd het woord gegeven aan wethouder Alwin Mussche van de gemeente Staphorst. Hij sprak onder andere over de maatschappelijke functie van het gebouw. ‘Waar andere voorzieningen het dorp helaas hebben verlaten staan we nu voor een gebouw waar Rouveen trots op mag zijn. Recent hebben De Buurtstee en Logopedisch Centrum Nouwels intrek genomen en op termijn gaat ook een deel van de bibliotheek van Rouveen gebruik maken van het gebouw. Kortom een uniek gebouw waar mensen van 0 tot 100 jaar terecht kunnen’, aldus de wethouder.

Grote verbetering

Voor Kinderopvang Mathil is het nieuwe pand een grote verbetering. De verschillende ruimtes voldoen aan de nieuwste eisen en bieden ruimte voor kinderdagverblijf (0 tot 4 jaar) en buitenschoolse opvang (4 tot 12 jaar). Tevens zijn op de verdieping de kantoren ten behoeve van de gastouderopvang, administratie en planning gevestigd.

Aansluitend op de officiële opening namen de bezoekers, onder het genot van een hapje en een drankje, een kijkje in het gebouw. Tevens waren veel regionale bedrijven aanwezig die een bijdrage mochten leveren aan de totstandkoming van het pand. Het Triangel-project waarin de gemeente Staphorst, Salverda, VechtHorst, Noorderboog en Kinderopvang Mathil participeerden is nu helemaal afgerond.