Jonge techneuten restaureren karretje

Staphorst -Leerlingen Van de Pieter Zandt Scholengemeenchap werkten de afgelopen maanden aan een bijzondere praktijk-opdracht. Samen met de docent techniek kochten ze een aanhanger, ze knapten deze op en overhandigen het ‘karretje’ in nieuwstaat aan de conciërge.

Het idee om een project te bedenken, waarbij leerlingen leren om zelfstandig aan de slag te gaan, is bedacht tijdens de lessen techniek. Al snel kwamen de jongens met het idee om een oude aanhanger te kopen en deze op te knappen.

Toen de conciërge van de school de heer Van Ommen aangaf een mooie aanhanger goed te kunnen gebruiken, gingen de leerlingen met hun docent meneer De Vries snel over tot actie.

Zoektocht

Dit project startte met het zoeken naar een oude aanhanger die paste binnen het kleine budget. Toen deze was gevonden, maakten de kinderen een plannetje om stevig te onderhandelen met de verkoper. Hierdoor werd de aanhanger scherp ingekocht.

In een goed uitgeruste werkplaats haalden de jonge techneuten de aanhanger uit elkaar en werd alles goed geschuurd en geschilderd. De leerlingen rekenden uit hoeveel vierkante meter plaat ze nodig hadden en bestelden dit bij de plaatselijke doe-het-zelf zaak.

Bij een plaatselijk autobedrijf zetten de kinderen nieuwe banden op de velgen. Verschillende onderdelen, zoals verlichting en de koppeling, bestelden de kinderen nieuw en ze monteerden alles zelf. Uiteindelijk overhandigden de trotse techneuten hun werkstuk aan de conciërge.

Tevreden

Met dit project leerden de kinderen veel. Samenwerken, omgaan met teleurstellingen, onderhandelen, omgaan met tijdsdruk, techniek, houtbewerking, elektra en voertuigtechniek het passeerde de afgelopen maanden de revue.

De leerlingen en de docent kijken samen terug op een mooi project en de Pieter Zandt heeft dankzij dit project een prachtige aanhanger tot haar beschikking.