Uit bij de Plas trekt duizend bezoekers

Nijeveen - De Handelsvereniging Nijeveen heeft een geweldige tweede editie van Uit bij de Plas beleefd. Het evenement trok rond de duizend bezoekers naar de zwemplas.

Drie jaar geleden vond de eerste editie van Uit bij de Plas plaats. Toen ging een picknick en barbecue gepaard met het evenement Fiets 'm erin. Dit keer was gekozen voor dat andere onderdeel van het welbekende televisieprogramma Ter land, ter zee en in de lucht: tobbedansen. Elf teams lieten zich in een zelfgemaakte constructie met een flinke vaart van de hoge schans naar beneden glijden, op weg naar de bel. Het leidde tot veel hilariteit bij het toekijkende publiek.

De middag werd afgesloten met een borrel en barbecue. Tegen 17.00 uur verzamelden zich een grote groep sportliefhebbers rondom het grote scherm om de finale van het WK voetbal te kijken. 'Dat was het enige minpuntje van de dag, dat de dames verloren,' lachte organisator Marc Jan van der Linde.

'We hebben een grandioze dag gehad. De ondernemers hebben de schouders eronder gezet en een enorme veerkracht getoond. Allemaal om Nijeveen zo'n mooi evenement te bieden.'