Wilhelminaoord komt in beweging

Wilhelminaoord Kinderen in Wilhelminaoord kunnen naar hartenlust sporten. In het dorp is vrijdag een multifunctioneel sportcourt geopend.

Het idee om in Wilhelminaoord een multifunctioneel sportcourt te realiseren, is geboren tijdens één van de bijeenkomsten van de werkgroep Vitaal Wilhelminaoord e.o. Die groep is sinds het voorjaar van 2015 actief in het dorp en probeert de inwoners van het dorp te stimuleren naar een gezondere leefstijl met beweging en gezonde voeding. Op initiatief van de werkgroep zijn er de laatste jaren in het dorp verschillende activiteiten georganiseerd als een sportief wandelenproject en een bootcamp. Alle activiteiten waren in ieder geval gericht op beweging en gezonde voeding. De werkgroep Vitaal Wilhelminaoord e.o. is gestart door Marga Oosterloo (Dorpsgemeenschap Frederiksoord-Wilhelminaoord), Geeske Kreulen (Sportschool Fitnatic), Jan Puper (voetbalvereniging Old Forward) en Alie van Nieuwenhoven (enthousiaste inwoner van Wilhelminaoord). Zij worden ondersteund door een beweegcoach van de gemeente Westerveld.

Opening

Burgemeester Rikus Jager van de gemeente Westerveld opende het multifunctioneel sportcourt vrijdag officieel. Hij deed dat samen met oud)Vitaal-lid Alie van Nieuwenhoven en basisschoolleerlinge Veerle Punter. Het multifunctioneel sportcourt is aangelegd tussen Ons Dorpshuis en de accommodatie van voetbalvereniging Old Forward. Jager vertelde onder de indruk te zijn van de omvang van het court. ‘Ik had gedacht een soort pannakooi te mogen openen, maar wat hier in Wilhelminaoord staat verdient het om in een grote stad te staan.Bijzonder, maar Vitaal Wilhelminaoord bewijst dat het ook gewoon in Wilhelminaoord kan.’ Jager droeg na zijn openingswoord het beheer van de kooi over aan drie partijen: Dorpsgemeenschap Frederiksoord-Wilhelminaoord, Stichting Ons Dorpshuis en de voetbalclub Old Forward.

Spelen

Nadat alle witte en zwarte ballonnen kapot waren geprikt, was de jeugd van Wilhelminaoord aan zet. Zij betraden massaal het sportcourt voor een partijtje voetbal, volleybal, tennis of basketbal. De aanleg van het 30 bij 15 meter grote multifunctioneel sportcourt is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Ondernemersfonds Westerveld, het Stimuleringsfonds van de Rabobank, Stichting Bercoop Fonds, Gemeente Westerveld, Vermilion Energy en Sportdorp Vitaal Wilhelminaoord e.o.