Wanneperveen smult van muziekfestival

Wanneperveen - Er hingen donkere wolken boven Wanneperveen afgelopen zaterdagmiddag. Het muziekfeest op het plein dreigde in het water te vallen, maar met een beetje improvisatie van alle deelnemers werd besloten om het festival naar binnen te verplaatsen.

Het risico dat de instrumenten beschadigd zouden worden was te groot. Alles wat Wanneperveen te bieden heeft op muzikaal gebied kwam samen in een bomvolle zaal. Fanfare, popkoor, slagwerkgroep en zelfs een rockbandje maakteen er een muziekfeest van waar nog lang over zal worden nagepraat. Er is zelfs al een vervolg aangekondigd en wel op 5 mei 2020, een bevrijdingsconcert.

Muziek brengt mensen bij elkaar, dat is de gedachte achter de opzet van dit festival. Muziek heeft zeker ook toekomst. Popkoortje WanneBe Kids trad voor het eerst op en zong zonder plankenkoorts ‘Groene tante Gea en Pasapas’. Ook fanfare De Wieden speelde samen met haar jeugd. Sinds kort is er door de gezamenlijke korpsen in de regio een jeugdorkest opgericht, een wijs besluit om de toekomst te waarborgen. De prachtige klanken van slagwerkgroep Dynamic bleven hangen en er werd meegedanst op de melodie van Ben Cramers de clown. Toen het rockbandje afsloot met Van Morrison’s Brown Eyed Girl kon de avond niet meer stuk. Een prachtige avond die zeker wordt vervolgd.