Nieuw Gevelfonds kan pandeigenaren over de streep trekken

Meppel - De gemeente investeert in de binnenstad. Doel is het kernwinkelgebied van Meppel meer aantrekkelijker en toekomstbestendiger te maken. Een middel om dit te bereiken is een geactualiseerde subsidieregeling voor gevelverbetering: het Gevelfonds.

Het Gevelfonds is bedoeld voor ondernemers/vastgoedeigenaren in het kernwinkelgebied. De gemeente heeft deze actualisatie dan ook samen met vertegenwoordigers van vastgoedeigenaren en ondernemers vormgegeven.

Tijdens een gezamenlijke schouw is een top 16 van beeldbepalende panden geselecteerd. Die eigenaren worden actief benaderd. Daarnaast kunnen andere pandeigenaren zich ook zelf aanmelden.

Wethouder Roelof Pieter Koning: ‘Samen met ondernemers en vastgoedeigenaren in het kernwinkelgebied hebben we gekeken hoe we het Gevelfonds nog aantrekkelijker kunnen maken. We hebben het bedrag verdubbeld en we voorzien in praktische hulp. Zo bieden we en eerste schetsontwerp aan met meerdere varianten zodat de ondernemer een voorstelling kan maken hoe het er uit gaat zien. Ook voor de vergunningprocedure bieden we uitgebreide begeleiding aan.’

Doel is om het kernwinkelgebied van Meppel nog aantrekkelijker en toekomstbestendiger te maken. Versterking van de kwaliteit van gevels en daarmee de beleving in het kernwinkelgebied helpt daarbij.