Truckers komen graag naar Balkbrug

Balkbrug - De belangstelling voor het Balkbrugse Truckfestijn is ook dit jaar weer bijzonder groot. ‘We zitten vol’, zegt bestuurslid Wendy de Vries enthousiast. ‘We hebben tweehonderd aanmeldingen van trucks en daarmee staat het terrein echt helemaal vol.’ Het Truckfestijn wordt gehouden in het weekend van 12, 13 en 14 juli.

Plaats van handeling ook dit jaar weer het weiland naast de Diamanthal aan de Hoogeveenseweg.

‘Het is geen feest alleen voor truckers en hun families, maar voor iedereen die van een leuk gevarieerd feest houdt’, laat de organisatie weten. ‘Als nieuwe stichting zijn we vorig jaar rustig begonnen, maar pakken dit jaar flink uit qua programma.’ De truckers kunnen vrijdag vanaf 16.00 uur het terrein oprijden, komend via het bedrijventerrein. Klokslag 18.00 uur barst het feest los en is er ’s avonds de Foute Party met Q-Music.

Ook op zaterdag is het één groot muzikaal feest bij het Balkbrugs Truckfestijn. Met een optreden van de Palemiger Spatzen wordt de toon gezet voor een Tiroler Middag. ‘We hopen dat iedereen in lederhose en dirndl komt’, zegt Wendy. In de avonduren treedt feestband The Euros op.

‘Verder hebben we het hele weekend kermis, zijn de mini-trucks weer aanwezig, kunnen belangstellenden een gratis rijles op de vrachtwagen krijgen en worden er rondritten door Balkbrug en omgeving gehouden. Nieuw is dat we dit jaar ook een theater hebben. We hebben echt een programma voor het hele gezin.’ Om het programma te kunnen organiseren vraagt de organisatie wel entree, maar daar staat tegenover dat parkeren weer gratis is. Ook zijn er weekendbandjes verkrijgbaar waardoor de entree zeer betaalbaar uitvalt en de feestgangers toch alle activiteiten kunnen bijwonen.

Zondagmiddag vanaf half vier gaan de trucks weer naar huis. ‘Dat zal, zoals ieder jaar, weer met de hand op de claxon gebeuren. De stoet vertrekt via de verkeerslichten.’ Het bestuur heeft nog wel een oproep. ‘We organiseren het Festijn met een beperkt aantal vrijwilligers. We weten dat veel mensen in Balkbrug al actief zijn, maar wie nog een dagdeel of een dag vrij heeft en ons wil helpen, is van harte uitgenodigd. Belangstellenden kunnen contact opnemen via onze website of met een van de bestuursleden.’