Pizzeria Casa Napoli opent de deuren in Meppel

Meppel - Voordat het zomerseizoen echt losbarst, krijgt Meppel er een restaurant bij. Eigenaar Mohammad Khoder start volgende week aan de Wheem met pizzeria-restaurant Casa Napoli. ‘De Italiaanse keuken is heel bekend en heel uitgebreid. Ik houd ervan.’

Het is een gunstige locatie voor een horecagelegenheid. Aan de Wheem, mooi de ruimte voor een terras en in het centrum. ‘Het is een heel mooie locatie’, zegt hij. ‘Het is midden in het centrum. De huur is hoog, dus moet je echt wat unieks bieden om dat terug te verdienen. Met een gewone hamburger gaat je dat niet lukken.’ Toch is het niet alleen het eten waarin hij zich wil onderscheiden. ‘Service is ook heel belangrijk. Even belangrijk als het eten. Je kan lekker eten hebben, maar als je niet gastvrij bent, komen mensen niet terug. Je moet altijd netjes met de mensen omgaan.’

De menukaart van Casa Napoli gaat, niet geheel verrassend, uit voornamelijk Italiaanse gerechten bestaan. De traditionele pizza’s komen erop, evenals de pasta en lasagna. ‘Maar ook lekkere vegetarische gerechten en veel soorten vlees en steaks.’ Wat nu het lekkerste Italiaanse gerecht is, durft hij niet te zeggen. ‘Dat vind ik een moeilijke keuze. Het is gewoon allemaal heerlijk.’

Khoder gaat zelf in de keuken staan. Ervaring heeft hij opgedaan bij pizzeria Michael in Stadshagen in Zwolle. ‘Ik wil niet volledig afhankelijk zijn van andere personen. Stel je chef-kok raakt ziekt, heb je een probleem’, vertelt hij. ‘Het is leuk om in de keuken te staan. Om iedere keer weer met de druk om te gaan. Je moet er tegen kunnen, want anders gaat het je niet lukken. Het is verslavend.’

Spannend

Een verschil is het wel. Koken in de keuken of een eigen restaurant runnen. ‘Ik ga gewoon beginnen’, kijkt hij vooruit. ‘Spannend is het wel.’ En veel geregel is het ook, komt hij achter. ‘Alles is besteld, maar het terras moet ik nog ophalen. Ik heb in ieder geval alle vertrouwen in dat het goed gaat komen.’

Rustig aan wordt ook het pand ingericht. De lampen hangen er inmiddels, de meubels zijn binnen en de nieuwe keuken is ook binnengereden. ‘Ik heb mooie schilderijen opgehangen.’ Een apparaat had Khoder al neergezet, terwijl het hele pand nog leeg was. Een koffiezetapparaat. ‘Echte Italiaanse koffie. Dat hoort er natuurlijk bij hé’, zegt hij met een grote glimlach.

Nieuwe invulling

De Grote Kerkstraat 12 krijgt met de Italiaan opnieuw een restaurant in de gelederen. Lange tijd zat er een Argentijns restaurant, daarna zat de Bontekoe er kort in. Sindsdien stond het leeg. ‘Ik was met wat vrienden uit Zwolle hier op stap en zag dat dit pand te huur stond. Ik heb met de makelaar gebeld en eigenlijk was het direct geregeld’, vertelt Khoder.

Maar dan moet er nog wel een naam verzonnen worden. Casa Napoli is het geworden: Huis van Napels, betekent het. ‘Ik heb met Italiaanse vrienden lang zitten denken over een naam. Een vriend komt in Napoli. Je hebt al heel veel restaurants die Belle Napoli heten. Toen kwam iemand op het idee van Casa, huis. Dat past perfect.’

Volgende week gaat het restaurant open. ‘Dinsdag of woensdag wil ik open gaan. Ik weet nog niet precies wanneer.’ Het restaurant is zeven dagen in de week open. Doordeweeks van 14.00 tot 22.00 uur en op de vrijdagen en in het weekend van 14.00 tot 23.00 uur. ‘Maar dat pas ik misschien voor de Donderdag Meppeldagen wel even aan.’

Vooralsnog worden er nog geen bestellingen bezorgd. ‘Ik wil eerst zorgen dat ik genoeg en de juiste mensen heb. Dan kan ik wel nadenken over een bezorgservice.’