Thuiszorgmedewerkster veroordeeld voor stelen van geld bejaarden in zorgcentrum Meppel

Een 33-jarige vrouw uit Staphorst is veroordeeld tot 120 uur werkstraf en vier maanden cel voorwaardelijk. Zij heeft als thuiszorgmedewerkster geld gestolen van een groot aantal bewoners van een zorgcentrum in Meppel

Zeventien bejaarden deden aangifte tegen de vrouw. Al in 2015 deed de politie onderzoek naar mogelijke diefstal door de thuishulp. Destijds was er onvoldoende bewijs om haar te vervolgen, ook omdat zij toen alles ontkende. Toen in 2018 opnieuw geld verdween bij bejaarde cliënten van de thuiszorgmedewerkster uit Staphorst werd opnieuw een onderzoek ingesteld.

Betrapt door camerabeelden

In het appartement van een van de bewoners werd een camera opgehangen door de politie. Vrij snel daarna werd zij betrapt. Op de beelden was te zien dat de vrouw geld uit de portemonnee van de bewoner haalde. De vrouw werd opgepakt. Ze legde toen wel een bekentenis af. Ze zei dat ze van zeven cliënten geld had gestolen. Dat had ze naar eigen zeggen nodig om haar doodzieke hond in te kunnen laten slapen.

Vertrouwen beschaamd en positie als zorgmedewerker misbruikt

Ook een deel van de diefstallen in 2015 heeft zij bekend. Het wordt de vrouw door de rechtbank zwaar aangerekend dat zij kwetsbare mensen uit het bed haalde, onder de douche zette en daarna geld uit hun portemonnee haalde. ,,De meeste ouderen waren moeilijk ter been en afhankelijk van de zorg. Zij heeft het vertrouwen beschaamd en haar positie als zorgmedewerker misbruikt."