Scala-talenten luiden muzikaal de zomer in

Na zomerse weken vol optredens, einduitvoeringen en slotconcerten sloot Scala Centrum voor de Kunsten het les- en cursusjaar traditiegetrouw af met de jaarlijkse examenweek.

In de eerste week van juli legden tientallen muziekleerlingen hun A, B, C, of D-examen muziek af waarbij ze moeten voldoen aan landelijk vastgestelde eisen en daarbij worden beoordeeld door een examencommissie bestaande uit muziekdocenten en gastcommissieleden.

De examens werden gehouden op de hoofdlocaties van Scala en leerlingen uit alle gemeenten reisden dan ook naar Meppel of Hoogeveen om hun hafabra (muziekvereniging-) of graadexamen af te leggen.

De veelal piepjonge A en B-kandidaten mochten na het succesvol doorlopen van het examen hun diploma direct in ontvangst nemen maar de C- en D-kandidaten dienen, naast hun examenprogramma voor de commissie, ook een openbaar examen in de vorm van een eindexamenconcert af te leggen. De C-examenkandidaten van dit jaar waren Tim Bos (trombone), Enrico Bonthuis (slagwerk), Roné Everts (altsaxofoon), Wilco Bork (snaredrum), Marieke Boerendonk (waldhoorn), Lidian Kroes (altsaxofoon), Ruben Dekker (trompet) en Thijmen Zantingh (altsaxofoon). Verena van Loon (klarinet), Justin Berends (altsaxofoon) en Ruben Brouwer (marimba) waren de D-kandidaten van dit jaar. Na een prachtig eindconcert, waarbij de musici werden begeleid door hun docent of repetitor Micha Wink aan de vleugel, mochten ook zij allen hun diploma’s in ontvangst nemen.

In totaal slaagden maar liefst 86 musici bij Scala voor hun examen en zo gaan zij gediplomeerd -en Scala apetrots- de zomervakantie in.

In september van dit jaar beginnen de lessen bij Scala weer. In de kunstproeverij, van 16 t/m 28 september, kunnen geïnteresseerden ook voor proeflessen op de diverse instrumenten kiezen. Het gehele nieuwe cursusaanbod staat op www.ontdekscala.nl