Wicher en Alie stapten 60 jaar geleden in huwelijksbootje

Vollenhove - Wicher Raggers en Alie Raggers-Lok vierden dinsdag hun zestigjarig huwelijksjubileum. Wethouder Trijn Jongman bracht het paar uit Vollenhove het bezoek en de hartelijke felicitaties namens de gemeente.

Wicher zag het levenslicht in 1937 in Paasloo, Alie werd een jaar later geboren in Sint Jansklooster. De vonk sloeg over in Sint Jansklooster, waarna het jonge stel in 1959 trouwde. Uit het huwelijk kwamen drie kinderen, acht kleinkinderen en tien achterkleinkinderen voort. Aanvankelijk woonde het stel in een salonwagen aan de Schaarweg, maar na ongeveer vijf jaar verhuisden Wicher en Alie naar de Cartouwe in Vollenhove. Daar woonde het echtpaar ruim veertig jaar, alvorens ze een paar jaar woonden aan de Punter in Vollenhove. Sinds 2012 wonen ze in Nieuw Clarenberg.

In zijn werkzame leven werkte Wicher als chauffeur bij Poeles uit Blokzijl. Alie had haar handen vol aan de drie kinderen. Daarnaast waren zij actief in verschillende verenigingen, zoals 26 jaar in de V.V.V.V. in Vollenhove. Alie is nog altijd graag creatief bezig, onder andere met schilderen, kaarten maken en handwerken.