Definitieve dienstregeling bus 2020 bekend; halte Bareveld blijft

Het OV-bureau Groningen Drenthe heeft de nieuwe dienstregeling voor 2020 vastgesteld. Dat is onder meer goed nieuws voor de inwoners van Bareveld. Hun bushalte blijft.

De nieuwe dienstregeling voor het busvervoer in Groningen en Drenthe gaat zondag 15 december 2019 van start. Het OV-bureau had op 8 mei de ontwerphoofdlijnen bekend gemaakt.

Daarop kwamen 243 reacties van reizigers, inwoners, gemeenten en Consumentenplatforms Groningen en Drenthe. Op basis hiervan heeft het OV-bureau de definitieve hoofdlijnen goedgekeurd.

Er komen meer ritten op de Q-linklijnen 3 (Leek - Lewenborg), Q-link 4 (Roden - Beijum), Q-link 5 (Annen - Groningen) en Q-link 6 (Appingedam - Groningen).

Snelllere bussen en sneldiensten

Het OV-bureau zet snellere bussen in voor Qliners en een nieuwe Qliner Veendam - Gieten - Assen. Bus 74 gaat vanaf 15 december vanuit Emmen via Stadskanaal naar Veendam. De bedrijven in de Eemshaven krijgen een sneldienst vanuit Groningen en lijn 41 gaat op de route rijden.

In Zuidwest Drenthe gaan bus 20 (Assen - Steenwijk) en lijn 28 (Meppel -Beilen) rijden.

Definitieve hoofdlijnen

De definitieve hoofdlijnen zijn beschikbaar op www.ovbureau.nl. De nieuwe dienstregeling gaat in op zondag 15 december 2019.

Qliner 310 zou in de nieuwe dienstregeling de halte Bareveld voorbijrijden. Dat voorstel gaat niet door, de halte blijft in gebruik. Qliner 310 stopt echter niet meer bij De Hilte bij Gieterveen. ,,Er wordt met Rijkswaterstaat, provincies Groningen en Drenthe en gemeente Aa en Hunze gekeken naar een haalbare oplossing'', meldt het OV-bureau.

Het OV-bureau hoopt dat een hubtaxi (die mensen die slecht ter been zijn naar de dichtstbijzijnde halte of station brengt) soelaas kan bieden voor reizigers die niet meer via een halte in de buurt met de bus kunnen reizen.