Gratis zonnebrand in Drentse openluchtzwembaden

Mocht je binnenkort van plan zijn de openluchtzwembaden in Havelte, Dwingeloo of Westerbork te bezoeken, dan hoef je niet bang te zijn om je zonnebrandcrème te vergeten. Deze week worden dispensers geïnstalleerd waar bezoekers gratis zonnebrandcrème kunnen tappen.

Het infinitief is onderdeel van een regionale actie van zorgverzekeraar Univé om de kans op huidkanker te verkleinen. Volgens KWF Kankerbestrijding is het aantal gevallen van huidkanker de laatste jaren drastisch toegenomen.

Ruinen

De openluchtzwembaden in Havelte, Oosterwolde en Westerbork zijn niet de eerste die de dispensers installeren. In mei had het openluchtzwembad in Ruinen de primeur. Het idee om gratis zonnebrand te verstrekken, kwam van een vrijwilliger. Het idee kwam voort uit eigen ervaring. De voorzitter van het zwembad, Roel Wiekema, vertelde daarover: ,,Hij was zelf de nodige keren verbrand en heeft zich verdiept in de materie. Vorig jaar trokken we op mooie zonnige dagen zo’n 1300 bezoekers. Daar zitten altijd mensen tussen voor wie de zonnebrandcrème goed van pas komt.’’


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!