Met een biertje in de hand wegdromen op het Taribush Kuna festival

Muziek, theather, kunst, poëzie, workshops, foodtrucks en allerlei (ont)spannende activiteiten. En dat midden in de natuur aan de rand van het Dwingelderveld. Dat is het Taribush Kuna festival, dat gehouden van donderdag 18 juli tot en met zondag 21 juli.

Taribush Kuna is in 2008 begonnen als een kleinschalig kunst- en cultuurfestival, maar is ondertussen uitgegroeid tot een begrip in Drenthe en ver daarbuiten. Dit jaar beleeft Taribush Kuna haar elfde editie.

Taribush Kuna is zeker de moeite waard voor muziekliefhebbers. Er zijn verschillende podia waar bands en singer-songwriters optreden. Zo trapt Balkanova Orchestra het festival af op podium Supernova, staat CYNN donderdag te spelen op podium De Buffel, kan je met een biertje in de hand neerstrijken in café Guanaco om Evelien Storm te horen en zal De Baron op zondag los gaan op het hoofdpodium. Tijd genoeg dus om weg te dromen bij gevoelige liedjes, spannende nieuwe muziek te ontdekken of los te gaan op de dansvloer.

Meer dan muziek

Maar Taribush Kuna is meer dan muziek. Er is theater, met een erg divers programma. Voor zowel jong en oud is er wat te beleven. Denk aan cabaret en kleinkunst, improvisatietheater, kindervoorstellingen en uitvoeringen voor volwassenen. Naast het Bostheater, loopt er een flink aantal straatartiesten rond die je graag op onverwachte momenten trakteren op een show. Ook is Staatsbosbeheer weer van de partij op de Boswachterswereld met interessante workshops en activiteiten.

Kunstexpeditie

Kunst mag niet ontbreken op het festival. Zo exposeren diverse kunstenaars hun werk op het festivalterrein. Nieuw dit jaar is een heuse Kunstexpeditie binnen het thema ‘Kado voor de Natuur’. Veel werken zijn geïnspireerd op de natuur, wat altijd een bijzonder samenspel met de omgeving oplevert. Kado voor de Natuur is een kunstexpeditie in de natuur van Nationaal Park Dwingelderveld. De kunstroute is twee kilometer lang en bestaat uit tien kunstwerken. De route voert je langs natuurweiden, heide en door bossen. De expeditie start vanaf Taribush Kamp de Marke en is publiek toegankelijk van 24 juli t/m 7 september 2019.

Bedrijvigheid

Verder is er de Bedrijvigheid: de plek waar je creatieve workshops kunt volgen. De meeste daarvan zijn zeer geschikt voor (jonge) kinderen. De Stille Weide is de plek waar je even helemaal tot rust kunt komen. Bijvoorbeeld met een workshop yoga, of trakteer jezelf op een van de massages die daar aangeboden worden. Het terras op het Eetplein is tot slot een prima plek om onder het genot van een hapje en een drankje je volgende activiteit te plannen.

Tickets en meer informatie? www.taribushkuna.nl


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!